Tentang Blog

My photo
Bantah sekeras-kerasnya keputusan Prof Dr. Mohd Fauzi Ramlan untuk merobohkan Kolej Mohamad Rashid. Kami bantah bukan dek kerana kami ingin menegakkan benang yang basah, kami bantah kerana kebajikan kami bakal terabai. Blog ini diwujudkan adalah untuk menyebarkan maklumat kepada seluruh warga kampus Universiti Putra Malaysia dan masyarakat serta Alumni KMR. Ini bukan provokasi tapi sesuatu kronologi yang benar dan pasti. Diharapkan agar yang membaca benar-benar faham mengenai perasan pelajar KMR dan serba sedikit dapat mengetahui sejauhmana kebajikan pelajar terabai.

Friday, 8 April 2011

Perjumpaan Tergempar . . . . .

Dataran Siswa KMR ,23 Mac 2011(10malam) - Perjumpaan semua pelajar KMR bersama MTM telah diadakan bagi membincangkan tentang Isu KMR.


Perjumpaan tersebut telah dipengerusikan oleh saudara Taufik(Naib Presiden 1). 


Tujuan perjumpaan itu diadakan adalah untuk mendapatkan kata sepakat daripada pelajar sama ada ingin berpindah atau tidak.


Setelah berbincang hampir 1 jam 30 minit, satu keputusan persetujuan bersama telah pun dibuat. Pelajar ingin mempertahankan Kolej Mohamad Rashid demi memastikan kebajikan mereka sentiasa terbela.


Semester yang lepas telah memberi satu pengalaman yang pahit pada pelajar KMR selama menghuni Kolej Serumpun. Pengalaman tersebut memberi kesan yang negatif pada pelajar.


Contoh masalah yang dihadapi ialah masalah untuk mendapatkan tempat bagi menjalankan aktiviti. Pelajar KMR juga ditempatkan berasingan.


Penerimaan warga serumpun terhadap pelajar KMR juga menunjukkan bahawa mereka terganggu dengan kehadiran pelajar KMR.

No comments:

Post a Comment